Primaria comunei Saraiu:

Str. Tulcei nr. 29, cp. 907255

Telefon: +40/241/873.355

Fax: +40/241/873.355

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 
 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

 

primar Dorinela IRIMIA


 

Localitatea Saraiu este situata in partea de nord a judetului Constanta, la distanta de 85 km fata de municipiul Constanta, resedinta administrativa a judetului, si la 17 km de orasul Harsova, port la Dunare.

     Localitatea este traversata de Drumul National Tulcea - Harsova. Vecinatile comunei sunt: la nord - localitatea Rahmanu; la sud - localitatea Horia; la vest - orasul Harsova; la est - localitatea Vulturu..

 

 

 

 

RELIEFUL
.: Teritoriul comunei Saraiu se afla in vecinatatea de sud a podisului Casimcei. In zona de trecere spre campia inalta slab ondulata a pltaformei prebalcanice, altitudinea este de 130 m in extremitatea sud-estica a teritoriului Saraiu, iar cea minima de 20 m in valea Topologului.

HIDROGRAFIA
.: Teritoriul comunei Saraiu este strabatut de la est la vest de Valea Topolog care se varsa in Dunare prin teritoriul comunei Garliciu, prin lacul Hazarlac. Aceasta vale are un debit de apa continuu, insa insuficient pentru irigarea culturilor. Ea colecteaza apele din precipitatii de pe versanti si cele aduse de vaile secundare de drenaj extern, care sunt alimentate cu apa numai periodic, exclusiv din precipitatii si topirea zapezii.

APA FREATICA
.: Pe campia inalta se gaseste la adancimi de 30 m si nu poate exista vreo influenta favorabila asupra plantelor. In lunca Topolog adancimea apei freatice variaza intre 1-3 m, un nivel favorabil pentru alimentarea plantelor.

CLIMA
Datele folosite pentru caracterizarea climei sunt acelea inregistrate de statiunea Harsova, precum si datele culese din constatari si informatii locale. Regiunea este caracterizata de un climat de stepa semiuscata. Cantitatea medie anuala de precipitatii este relativ redusa - 375 ml. Ploile cad in cursul verii sub forma de averse locale.

SOLUL
Cea mai mare suprafata din teritoriul comunei o cuprinde solul balan de stepa, care se caracterizeaza printr-o structura mijlocie (luto-nisipos), cu un continut mediocru de humus si continut bogat de calcare slab structurate si permeabile.

Mai multe detalii poti afla din Strategia de Dezvoltare a Comunei (format.pdf)

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, .pdf reader :.

2013 Primaria comunei Saraiu.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.